inrichten van een keuken - design - u keuken - keukeneiland - designaresse
INTERIEUR,  KEUKEN

Het inrichten van een keuken

Een nieuwe keuken, in deze tijd is dat vaak de eerste stap in het zetten van een heuse verbouwing. Vooral omdat de keuken een steeds belangrijker element in het interieur is geworden. Waar vroeger de keuken vooral afgeschermd en afgesloten was van de woonkamer, is dat nu een ruimte die liefdevol de woonkeuken wordt genoemd. Een woonkeuken zegt het al: een plek waar je prettig kan leven. Een grote tafel met minimaal 6 eetkamerstoelen, zodat er altijd plek is voor gasten om mee te eten. De keuken mag een gezellige plek worden waar wordt gekookt, gestudeerd, gekletst en gevierd. HET hart van het huis: de woonkeuken.

Dan is de belangrijkste vraag: hoe ga ik deze nu het meest optimaal inrichten? De keuken komt namelijk steeds vaker in een open ruimte te staan. Dit zorgt ervoor dat er veel meer mogelijkheden zijn qua opstelling en invulling. Waar eerst de rechte keuken plaats maakte voor de hoekkeuken, zijn er nu talloze mogelijkheden om een indeling te maken voor de perfecte keuken. Zo zijn er U keukens, hoekkeukens, eiland keukens, schiereiland keukens, etc. Je kan ondertussen ook losse keukenelementen plaatsen op een tussenmuur. Alles om ervoor te zorgen dat je genoeg ruimte hebt voor je apparaten, bestek, servies een bar en een rommellade. Er zijn zelfs keukens waarvan het werkblad doorloopt in een keukentafel, waardoor het één groot geheel wordt.

Indeling

Hoe weet je nu welke indeling het beste is voor jouw ruimte? Door te kijken hoe je nu door de ruimte beweegt en gebruik maakt van de ruimte. Ben je er vooral ’s avonds of wordt er ook ’s ochtends door het gezin gegeten? Wat is praktisch qua indeling en looproute, waar kan de spoelbak en waar hoort de koelkast? Is de indeling goed zoals hij is, of mist er iets? Wat kan er aangepast worden, zodat je alles krijgt dat je nodig hebt in de keuken? Daarnaast is het belangrijk om te bedenken of je graag veel lades wil of juist kasten met een schuifsysteem achter het deurtje.
En wanneer je eenmaal begint met de opstelling en indeling, volgen er automatisch de details. Welk merk apparatuur, grepen of juist greeploos? Ga zo maar door.

Inspiratie

Belangrijk is het om je eerst goed te oriënteren. Dit doe je door op Pinterest te kijken naar inspiratie en eens bij een keukenzaak naar binnen te wandelen om te zien wat er allemaal mogelijk is. Kijk vooral door de huidige opstellingen heen, want er is meer mogelijk dan dat je in de winkel kunt zien. Ondertussen is alles op maat te verkrijgen en zijn er mooie oplossingen voor gekke ruimtes. Laat je vooral inspireren en vraag naar de mogelijkheden voor een keuken die precies past bij jouw wensen.

HomeHaves

En loop vooral dan eens binnen bij Nuva Keukens.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.