review - Axel - montis - design - designaresse - bank
REVIEWS

Review Axel

Helaas had ik vorige week geen tijd om het review te tikken, daarom deze week weer een spiksplinternieuw review die op je staat te wachten!
Deze week daarom een review over de Axel van Montis. De Axel is ontworpen door Gijs Papavoine in 2005. Eigenlijk nog een redelijk jonge bank, die al wel veel bekendheid heeft verkregen en in vele huiskamers staat.

review - Axel - montis - design - designaresse - bank

Hierbij eerst de basisinformatie over de Axel

Bekleding: Montis beheert een eigen collectie stoffen en leersoorten, deze zijn kwalitatief heel goed. Zit er toch niets tussen wat naar jouw smaak is dan kun je kiezen voor de stoffen van Kvadrat of de Ploeg.
Materiaal: bij het rugkussen is de kern is voorzien van een schuimonderdeel van HR
schuim, daaroverheen een gestikte hoes verdeeld in vakken, gevuld met een combinatie van fiberrolletjes en “memory” schuimvlokken.
Dan is er nog een hardere variant zitkussen van een harder HR schuim. De schuimkern wordt overtrokken met een hoes, gevuld met fiberrolletjes en latexvlokken.
Onderstel: Je kan kiezen uit 5 soorten onderstellen met verschillende afwerkingen.
Maten: Laten we het houden op het model dat ik heb getest: de 3,5 zits bank in het leer.

Hiervan zijn de maten: 218 x 97 x 80 cm (B x D x H). De zithoogte is 43 cm en de hoogte van de armleuningen zijn 63 cm.
Uitvoeringen: De Axel kent veel verschillende uitvoeringen; van tweezitter tot loveseat en een poef. Er is de keuze uit een bank zonder armleuningen of chaise longue. Kijk voor het complete overzicht op de site van Montis, onderaan deze pagina vermeld. Anders kun je naar de dichtstbijzijnde Montis dealer gaan, zij kunnen je helpen met verdere vragen.
Prijs vanaf: Uitgaande van de 3,5 zits bank: €3.600 in stof.
3,5 zits bank in leer: €4.900.

review - Axel - montis - design - designaresse - bank

Na de basisinformatie wil ik graag overgaan op de informatie die niet in de boekjes en op
het internet is te vinden. Hoe zit de stoel? Wat zijn de toepassingen, de pluspunten, de minpunten en de kwaliteit. Na deze onderdelen bekeken te hebben geef ik een oordeel in ‘sterren’, en 5 is het maximaal haalbare. Dan is de stoel/tafel/meubel prima in orde en koop je echt waar voor je geld.

Hoe zit de bank

Zodra ik in de bank plof voel ik mij al comfortabel. De bank zit wat steviger en zit niet al te rechtop (alsof je tegen een plank aan zit). Niet alleen het zitkussen is stevig, ook de rugkussens zijn goed stevig, waardoor je snel comfortabel kan zitten. Het model dat ik heb getest was bekleed met leer, dit is over het algemeen ook een wat steviger bekleding.

De zitdiepte van de Axel is fijn, met de knieën recht en de voeten komen netjes volledig op de grond. Je hebt een gevoel van ondersteuning bij de Axel. Op alle vlakken wordt je comfortabel gesteund in het zitten, dat maakt de bank zeer prettig om ook langer in te zitten.
Mede door de stevige zit, zak je niet weg tussen de kussens, dit kan voor de een een voordeel zijn, voor de ander een nadeel. Ik persoonlijk vind het een voordeel dat ik niet tussen allerlei losse, zachte kussens zit.
review - Axel - montis - design - designaresse - bank

Een nadeel is dat de armleuningen niet breed en zacht genoeg zijn om tegenaan te zitten. Zit je graag in de hoek, dan heb je wel echt een extra kussen nodig om je te ondersteunen. De leuningen zijn vrij smal en daarom ook niet heel gemakkelijk om je arm erop te leggen. Zelf denk ik dat het te verwaarlozen is, vrijwel iedereen doet minimaal 1 extra kussen in de bank leggen, waardoor je gewoon tegen de leuning aan kan zitten/hangen, zoals je dat zelf het liefst hebt.

Mijn conclusie: De bank is heel comfortabel, stevig en heeft een mooi design. Het leer is van topkwaliteit en de stiknaden zijn netjes in het de bank verwerkt. Onder de zitkussens is klittenband aangebracht, zodat de kussens niet van de bank glijden wanneer je uit de bank wil komen. Verder is het comfort van de Axel heel hoog, ik denk dat veel mensen dit een uiterst prettige bank zullen vinden, vooral omdat het makkelijk is om uit deze bank te komen, door zijn zithoogte en stevigere zit. Naar mijn mening een fijne bank met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Goed gedaan Montis (Gijs Papavoine!).

Deze review werd mede mogelijk gemaakt door Voorhuis Design in Doetinchem.
Meer weten? Montis

HomeHaves

Ik hoop dat je weer plezier beleefd hebt aan het lezen van mijn review. Heb je tips of wil je wat weten? Neem gewoon contact met mij via mail naar Designaresse

XOXO
Designaresse

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.