Uncategorized

Langer genieten van buiten

Na een heerlijke lange zomer met hoge temperaturen, is het nu langzaamaan weer herfst aan het worden. De dagen worden korter, de temperaturen dalen. Toch wil je nog veel langer kunnen genieten van het buiten zijn en buiten leven. Die zomeravonden dat je ’s avonds nog lekker buiten aan het borrelen bent met vrienden of juist spelletjes spelen met het gezin. Er lijkt zoveel meer mogelijk in de zomer om te genieten van buiten. Gelukkig zijn er oplossingen om langer te kunnen genieten van buiten, zoals het installeren van een veranda of overkapping tuin.

Een veranda of overkapping betekenen eigenlijk hetzelfde, namelijk dat het een dak is dat dient als verlenging van de woonkamer. Een veranda of overkapping in de tuin zorgt ervoor dat je het hele jaar door veel meer kan genieten van de tuin en het buiten zijn. Zie het als een verlenging van je woonkamer of leefomgeving. Daarnaast zorgt het voor een stijging van de waarde van de woning.

Als je het hebt over een veranda of overkapping dan denken veel mensen toch nog aan een dicht dak, waardoor het veel donkerder wordt in huis. Gelukkig zijn de meeste overkappingen juist vrijwel volledig van glas, waardoor het geen gevolgen heeft voor het licht binnen. Dat is waar de meeste mensen ook bang voor zijn, dat het door een overkapping te plaatsen ineens veel donkerder gaat worden binnen. Juist door voor een glazen dak te kiezen, blijft er enorm veel licht binnen komen. De overkapping zorgt er vooral voor dat je comfortabel kan zitten in de ruimte tussen binnen en buiten.

En hoewel een glazen dak in de zomer de ruimte vrij warm kan maken, is er ook de mogelijkheid om zonwering te laten plaatsen. Dat zorgt voor een koelere ruimte in de zomer. Wat in de zomers van de afgelopen jaren absoluut geen overbodige luxe is.

Mocht er geen ruimte zijn om aan het huis een veranda of overkapping te maken, dan is het altijd mogelijk om een vrijstaande overkapping te laten maken. Dat wordt dan meer als een tuinkamer gezien. Je kan ervoor kiezen om een losstaande veranda te plaatsen op een plek in de tuin waar je in het voor- en najaar de meeste zon nog binnen krijgt. Zo blijf je altijd comfortabel van de zon genieten.

Een veranda of overkapping zorgt voor de verbinding tussen binnen en buiten. Ook als de overkapping niet direct aan het huis grenst. Je kan erdoor langer genieten van buiten. Het zorgt voor een verhoging van de waarde van het huis. En het zorgt voor een comfortabeler manier van leven.

HomeHaves

Dat zijn al mooie redenen om een veranda of tuinoverkapping aan te schaffen.
Wat is jouw reden?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.