Logo - Gelderland groep - Designaresse
BINNENKIJKEN,  DESIGNNIEUWS,  INTERIEUR

Binnenkijken bij Gelderland Groep

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd om een kijkje te nemen in de fabriek van Gelderland, je weet wel, van die prachtige banken met cijfercodes in plaats van namen. Denk aan de 4800 (spreek uit: achtenveertighonderd), 6511 en ga zo maar door. Natuurlijk ga ik dan een kijkje nemen!
De fabriek van Gelderland Groep staat in Culemborg, nabij Utrecht. In dezelfde straat is ook Gispen te vinden, handig voor de designliefhebber ;-).

Ik werd ontvangen door Jan Willem, Sales & Marketing Manager. Hij heeft mij de ochtend door de fabriek en aangrenzende showroom rondgeleid, wat echt heel gaaf is om te zien!
De fabriek van Gelderland is in Culemborg en daar wordt dan ook vrijwel alles gemaakt. Wat best uniek is, maar wat ook verantwoordt waarom de meubelen wat duurder zijn. Er zit tijd en liefde in elk meubel, wordt op bestelling gemaakt en heeft een uitzonderlijke kwaliteit. Iets wat voor mij aangeeft dat dit echt Design is.

Zal ik maar laten zien hoe de Gelderland fabriek er van binnen uitziet? Here we go!

Binnenkijken bij Gelderland Groep - Designaresse

Binnenkijken bij Gelderland Groep - Designaresse

Binnenkijken bij Gelderland Groep - Designaresse

Binnenkijken bij Gelderland Groep - Designaresse

Binnenkijken bij Gelderland Groep - Designaresse

Binnenkijken bij Gelderland Groep - Designaresse

 

Al het hout dat klaar ligt om gebruikt te worden. Het meeste hout komt overigens uit de omgeving of in ieder geval uit Nederland.
Hier wordt het schuim op de houten rompen geplakt, de gehele romp wordt bekleed, zodat je altijd comfortabel zit. Alle meubels met een schuimlaag worden met de hand bekleed, dit is een nauwkeurig proces en wordt uitsluitend door vakmensen gedaan. Daarnaast is de lijm die gebruikt wordt goed voor het milieu en niet schadelijk voor de mensen die ermee werken. Er is goede afzuiging aanwezig en daardoor zijn er geen mondkapjes noodzakelijk.

Het leer wordt nog met de hand gesneden, zodat er een minimaal aantal reststukken overblijven. Ook worden de stukken altijd zo goed mogelijk nagekeken op kleine oneffenheden. Een leren bank is echt een stukje maatwerk.

Bij een stoffen bank wordt eerst de stof uitgesneden door een grote laser en daarna naar de naairuimte gebracht, waar alle onderdelen aan elkaar gemaakt worden. Deze hoes wordt vakkundig door de naaisters in elkaar gezet. Iedere naaister krijgt haar eigen meubel/order toegewezen. Dit omdat ieder persoon zijn eigen manier van naaien heeft en het allemaal een stuk overzichtelijker maakt.
Wanneer alle onderdelen van de hoes aan elkaar genaaid zijn, wordt alles bijeen gebracht in de laatste ruimte voor het transport. Hier wordt de hoes over de romp getrokken en vastgemaakt.

Het hele proces van bestelling naar het thuis komen brengen van het meubel duurt vaak lang, rond de 3 maanden. Gelukkig bij Gelderland niet, omdat zij alles zelf produceren loopt de levertijd op tot 6 weken. Hopelijk is hierdoor wel duidelijker geworden dat het meubel door heel wat mensenhanden gaat voordat het thuis afgeleverd wordt. En doordat er zoveel mensen aan werken is het ook dat de prijzen een stuk hoger liggen dan bij een Ikea, waar zoveel mogelijk geautomatiseerd wordt.
Dit is ook waarom ik zoveel van Design houd, het is vaak uniek, op maat gemaakt en kan speciaal op jouw wensen afgestemd worden.

Voor mij was dit een super leuke ervaring en wil ik graag Gelderland & Jan Willem bedanken voor de openheid die ze gegeven hebben door mij in de fabriek te laten kijken. Een ervaring die ik niet meer zal vergeten en waar ik zeer dankbaar voor ben.
Wanneer je vragen hebt over Gelderland Groep of meer wilt weten over de producten, kijk op de website of stuur mij een mail.

HomeHaves

Vond jij deze rondleiding interessant?
Snap je nu beter waarom design wat duurder is?

XOXO

Designaresse

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.