Velux - dakraam - Designaresse
INTERIEUR,  SLAAPKAMER,  WOONKAMER

Meer licht nodig?

Ken je dat: een donkere ruimte op zolder of te weinig licht in de slaapkamer door het schuine dak?
Of woon je op een bovenetage waar daglicht zeldzaam is?
Dan geloof  ik graag dat je meer licht nodig hebt. Maar, hoe zorg je dan voor meer licht in de ruimte die te donker is?

Er zijn verschillende oplossingen om een ruimte lichter te maken, ik zal er een aantal voor je ‘uitlichtten’, de ene oplossing wat ingrijpender dan de ander:
* Gebruik lichte kleuren, voornamelijk wit. Wit reflecteert namelijk het beste het licht door de ruimte. Tinten die dicht tegen het wit aanzitten mag ook, denk aan room wit, crème wit, etc.

* Gebruik spiegels, ja, ze laten ook de ruimte groter lijken, maar reflecteren ook prima het licht dat binnenkomt.

* Is je raambekleding donker en/of dicht? Denk aan shutters of inbetweens die vaak gesloten zijn, deze nemen veel van het licht weg. Door de shutters, inbetweens of vitrage wordt het licht dat de ruimte binnen komt vaak diffuus. Dat betekent dat het niet meer de volledige sterkte aan licht toelaat. Denk aan andere oplossingen voor de raambekleding of laat wat vaker de gordijnen helemaal open, overdag is dat toch prima?

* Denk eens na over de mogelijkheden van het plaatsen van een nieuw (dak)raam… Het is wat ingrijpender, maar vaak de beste oplossing om de ruimte lichter te maken. Zeker als bovenstaande oplossingen niet werken, want zijn er überhaupt genoeg ramen in de ruimte?

Als het laatste het geval is, dan is het belangrijk hier iets aan te doen. Want is geld belangrijker dan een echt thuisgevoel op de zolder of slaapkamer? Meer licht geeft optisch ook het gevoel van meer ruimte en dat wil iedereen toch?

Wanneer je hebt besloten om toch een nieuw (dak)raam te plaatsen, wil je natuurlijk ook weten wat de mogelijkheden zijn en waar je het best terecht kan voor een mooi raam en kozijn.
Wat ik je zeker kan aanraden is VELUX. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in oplossingen voor donkere ruimtes, door middel van dakramen, daglichtsystemen, lichtkoepels en aanverwante artikelen zoals raamdecoratie, insectenhorren, rolluiken en zonweringsproducten.
Zelfs als je oude dakraam vervangen moet worden is er altijd een VELUX oplossing op maat.

En dan hoor ik je denken: “Ramen en vensters, dat is toch allemaal hetzelfde, waarom moet het dan per se van VELUX zijn?”
Ik begrijp je vraag, absoluut, maar er zeker redenen om voor een VELUX raam te kiezen, ten eerste om het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Ramen zijn zeker mooi, maar naast ‘de deur’, ook de meeste voorkomende manier om binnen te komen voor inbrekers. Dan is een keurmerk van de politie absoluut een pre, als je die inbrekers in ieder geval buiten wil houden.
Daarnaast is het aanbod van VELUX zo groot, dat het onmogelijk is om niet met de juiste oplossing thuis te komen. Ik zal een aantal prachtige voorbeelden laten zien:

Velux - dakraam - Designaresse

Velux - dakraam - Designaresse

Velux - dakraam - Designaresse

Velux - dakraam - Designaresse

Velux - dakraam - Designaresse

Zijn gave mogelijkheden toch? Er is in ieder geval genoeg keuze om een mooie raampartij toe te voegen aan die ene donkere kamer.

Wil je meer zien van de mooie raamdecoratie die ze aanbieden? Kijk dan eens op de volgende pagina:
VELUXSHOP

HomeHaves

Neem eens een kijkje op de website en laat je goed adviseren door een van de adviseurs van het Daglicht Advies Centrum van VELUX of een verkooppunt bij jou in de buurt.

Het adres van het Daglicht Advies Centrum:
Molensteijn 2
3454 PT DE MEERN

XOXO
Designaresse

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.