Cordia Lounge - Cor - Review - Designaresse
REVIEWS

Review: Cordia Lounge

Het is alweer een tijdje geleden dat er een review online is gezet. Daarom is het nieuwe jaar weer een goede drive om met frisse moed aan de slag te gaan en weer reviews te maken. Gelukkig heb ik nu ook weer een locatie waar ik veel designmeubels kan testen en rustig aan het werken kan, special thanks to Van Oort Interieurs in Uden!
Dit jaar kan je dus regelmatig nieuwe reviews lezen bij Designaresse, vandaag beginnen we met een speciale fauteuil, de Cordia Lounge van Cor. Deze fauteuil staat maar in beperkte oplage verspreid door Nederland bij de winkeliers, je zal de fauteuil dus niet vaak tegenkomen in de winkel, maar kan uiteraard wel besteld worden.
De fauteuil is ontworpen door Jehs & Laub voor het merk Cor. Speciaal is het feit dat het de eerste fauteuil is van de Cordia familie binnen Cor.

Cordia Lounge - Cor - Review - Designaresse

Basisinformatie over de fauteuil

Stoffering: leer, stof of combinatie
Maten HxBxD: 112 cm x 87 cm x 89 cm
Prijs:
In stof vanaf €3.179
In leer vanaf €4.012

Basisinformatie over de hocker:
Stoffering: leer of stof
Maten HxBxD: 44 cm x 67 cm x 46 cm
Prijs:
In stof vanaf €1.049
In leer vanaf €1.277

Na de basisinformatie wil ik graag overgaan op de informatie die niet in de boekjes en op het internet te vinden is. Hoe zit de fauteuil? Wat zijn de toepassingen, de pluspunten, de minpunten en de kwaliteit? Na deze onderdelen bekeken te hebben geef ik een oordeel in ‘sterren’, daarbij is 5 sterren het maximaal haalbare. Dan is de fauteuil prima in orde en koop je echt waar voor je geld.

Cordia Lounge - Cor - Review - Designaresse

Hoe zit de fauteuil

De fauteuil zit zo comfortabel als dat hij eruit zit, prettig en zacht. De zit is misschien wel iets te diep voor de gemiddelde lengte van de vrouw, maar dat neemt niet weg dat de fauteuil erg comfortabel zit. De Cordia Lounge geeft een goede ondersteuning aan de rug, schouders en hoofd. Een hogere rugleuning is vaak toch net wat prettiger zitten en geeft echt dat lounge gevoel. Ook de armen kunnen prettig neergelegd worden op de zachte kussens van de armleuning, al lijken de leuningen wel wat op te lopen naar de rug toe, wat voor mij dan net iets te hoog wordt. Waarschijnlijk zal een langere man daar meer steun aan ondervinden.

De Cordia Lounge kan ook versteld worden, vooral in combinatie met een Ottoman (oftewel: voetenbankje) is het dan heerlijk om tot rust te komen met een goed boek, wijntje, sigaartje of iets dergelijks. Een hoge rugleuning is dan echt een must en met deze zachte zit, is het prettig vertoeven.
Gelukkig is er de mogelijkheid om op verschillende manieren in de fauteuil te zitten, juist door de zachte armleuningen is het ook mogelijk om je benen over de armleuning te leggen en comfortabel te loungen. Voor mij absoluut een pluspunt!

 

De Cordia Lounge van Cor is misschien niet de meest ranke verschijning in een wereld die vol staat met slanke Scandinavische meubels, maar geeft wel het comfort dat zoveel mensen zoeken. Het is wel een fauteuil die in veel interieurs prima zal passen, daarom:

HomeHaves
Dit review werd mede mogelijk gemaakt door Van Oort Interieurs in Uden.
Meer weten? Cor

XOXO

Designaresse

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.