Review - Utrecht - gerrit rietveld - design - designaresse
REVIEWS

Review Utrecht

Dit review gaat over de Utrecht van Gerrit Rietveld, voor de tweede keer uitgebracht door Cassina. De eerste keer werd de fauteuil geproduceerd vanaf 1988 en later vanaf 2011. De Utrecht is ontworpen in 1935. 

Basisinformatie over de Utrecht

Materiaal: in stof en leer van Cassina, de opvallende stiksels blijven in het wit uitgevoerd.
Zitting:Een stalen frame bekleed met polyurethaan en polyester bekleding. 
Uitvoeringen: van de Utrecht is er niet alleen een fauteuil, maar ook een 2-zits en 3-zits bank en een gebogen sofa. 
Maten: 64 x 85 x 70 cm (BxDxH), zithoogte is 37 cm en de hoogte van de armleuningen zijn 49 cm. 
Prijs vanaf: €2400 in stof en €3770 in leer. 
Review - Utrecht - gerrit rietveld - design - designaresse
Na de basisinformatie wil ik graag overgaan op de informatie die niet in de boekjes en op het internet is te vinden. Hoe zit de stoel? Wat zijn de toepassingen, de pluspunten, de minpunten en de kwaliteit. Na deze onderdelen bekeken te hebben geef ik een oordeel in ‘sterren’, en 5 is het maximaal haalbare. Dan is de stoel/tafel/meubel prima in orde en koop je echt waar voor je geld. 

Hoe zit de fauteuil

De Utrecht is echt een fauteuil voor de liefhebber van design. De zit is recht en niet al te comfortabel. Als je iets gedraaid gaat zitten is het prima te doen om er even een tijdje in te zitten om een boek te lezen of een thee/koffie te drinken, het is echter niet aan te raden om dan de benen over de rand van de leuning te laten hangen, het ijzeren frame zorgt ervoor dat er niet comfortabel zit. 
Verder heeft de fauteuil een prima zit, goede armleuningen op de juiste hoogte en een goede zitbreedte. Het is absoluut geen verkeerde stoel om gewoon even in te zitten. De Utrecht kan ook goed gebruikt worden voor eventueel bezoek. 

Review - Utrecht - gerrit rietveld - design - designaresse

Review - Utrecht - gerrit rietveld - design - designaresse

De fauteuil is zeer goed gestoffeerd en is stevig in het zitgedeelte, de vierkante vorm blijft goed in verhouding en veert terug, nadat erop gezeten is. 
De zit helt iets naar achteren, waardoor het moeilijk kan zijn om uit de fauteuil op te staan. Gelukkig is de hoogte van het zitgedeelte bij de knie wel in verhouding, zodat je voeten goed de grond raken (wat bijna logisch is, in 1935 waren de mensen in verhouding kleiner dan nu in 2014). Ondanks dat deze fauteuil een designklassieker is, kun je er ook nog prima in zitten. Het is een mooi element dat waarde toevoegt aan je huiskamer of andere ruimte in huis. 

HomeHaves


Deze review werd mede mogelijk gemaakt door Voorhuis Design in Doetinchem.
Meer weten? Cassina

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.