Salone del Mobile 2015 - Desigaresse
BEURZEN,  DESIGNNIEUWS

Salone del Mobile

Het is bijna zover: de Salone del Mobile in Milaan. De meeste mensen uit het ontwerp vak hebben deze data al een lange tijd in de agenda staan. De beurs in Milaan is een van de belangrijkste om meegemaakt te hebben voor ontwerpers en meubelmakers. DE grote meubelmerken zijn er te vinden, tezamen met de jonge talenten die aangeprezen worden door de vaktijdschriften. Misschien heb jij er nog niet van gehoord en wil je nu weten wat het eigenlijk is en wanneer deze beurs nu eigenlijk plaatsvindt? 
Ik zal je er meer over vertellen en voorbeeld en uitleg geven over de Salone del Mobile. 
Dit jaar zal de Salone del Mobile zijn van 14 t/m 19 april in Milaan. In heel Milaan zie je deze dagen de laatste trends op meubel-, materiaal- en kleurgebied voorbijkomen en kan je inspiratie opdoen en prachtige dingen bekijken, naast de al bekende architectuur en kunst die je door heel de stad kan vinden. Alles staat in het teken van de beurs. 
Salone del Mobile 2015 - Desigaresse
Je kan naar het beursgebouw waar je de hele dag door beursstands van verschillende meubelfabrikanten kan slenteren. Nederland wordt er ook goed vertegenwoordigt door bijv. Danskina (karpetten van prachtige kwaliteit), Artifort (wie kent de Orange Slice niet?) en Brand van Egmond (wat een gave lampen). 
Heb je nog een paar dagen in de buurt van Milaan gepland (deze dagen zijn de prijzen van hotels en restaurants verdrievoudigd en lijkt het soms onbetaalbaar), ga dan heerlijk door de rijkelijk versierde straten Via Tortona en de Via Savona wandelen en bezoek andere grote meubelfabrikanten. Het is een groot feest in deze straten en het zal er behoorlijk druk zijn, maar wat een prachtige meubels zul je daar tegenkomen! 
In deze buurt zal je veel, heel veel Nederlandse producten en ontwerpers zien, het Nederlandse design is namelijk nog steeds HOT and HAPPENING in de rest van de wereld. Iets waar we dus absoluut trots op mogen zijn en het is daarom ook zeker de moeite waard om toch eenmaal in je leven mee te maken, ook als je niet uit de ontwerpwereld komt. Juist dan zul je je ogen uitkijken en kunnen genieten van al het pracht en praal. 

Kun je dit jaar niet naar de Salone del Mobile, ga dan volgend jaar, al vrij snel zijn de data bekend en kan je lekker de reis vooruit plannen.  

HomeHaves

Voor diegenen die dit jaar in de buurt zijn, ga er langs en geniet!!

 
XOXO
Designaresse

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.