BEURZEN,  INTERIEUR,  TRENDS

Trends van Salone del Mobile Milaan 2015

Zoals je in een vorige post had gelezen was er vorige week de Salone del Mobile in Milaan. DE meubelbeurs van Europa. Er was dit keer weer van alles te zien en te beleven. Er waren hele gave presentaties en prachtige meubelen die je kon bewonderen. 
Daarom hier een overzicht met de meest opvallende releases en trends. 

Droog
Van Droog zijn we al gewend leuke concepten te zien. Dit keer was het weer eens raak, ze kwamen met een ‘hardware store’ met een nieuwe collectie: ‘Construct Me!’. Een winkel waar je alles voor je meubels kon kopen om deze in elkaar te zetten. Zo zag je schroeven met een gezichtje op de kop en andere mooi vormgegeven basiselementen in verschillende onverzadigde kleuren. Het zorgt voor een extra detail in je meubel. 
Droog heeft zelfs de “Best Tech Award” gekregen van de organisatie van Salone del Mobile voor hun ‘highly technical, yet poetic’ Hardware Collection. Een prachtige beloning voor een wel doordacht concept met prachtige (kleine) producten die je meubel nog net dat beetje extra geven. 
Deze producten kun je dus echt gebruiken voor je meubels!! 

Kleuren
Er zijn veel merken met ton sur ton collecties gepresenteerd. Over elke kleur is goed nagedacht en met zorg samengesteld tot een fijn, rustig kleurenpalet. 
Dit kun je gemakkelijk ook thuis creëren en mag soms best aanwezig zijn.
Ook zie je hier weer de meer onverzadigde kleurtonen als basis. De felle kleuren en pasteltinten gaan binnenkort dus plaats maken voor onverzadigde kleuren in ton sur ton stijl. 
Laat je inspireren! 
70’s

Wie nog geen 70’s gevoel in huis heeft, kan het maar snel naar binnen halen! DE trend van aankomend jaar: de 70’s stijl. 
In vormgeving en in kleurgebruik, maar dan wel met een moderne uitstraling en nieuwe materialen. Laat je hieronder inspireren!

 

 

Vitra
Vitra is al jarenlang een belangrijk merk in de designwereld. Daar zie je echt een paar prachtige designklassiekers in de collectie. Een bank die er zeker in thuis hoort is de Poldersofa van Hella Jongerius. Deze bank heeft een nieuw uiterlijk gekregen in vormgeving en kleurgebruik. De bank is in een ander model beschikbaar en heeft een nieuw palet met ton sur ton kleuren gekregen. 
Daarnaast zijn er ook nieuwe kleuren beschikbaar voor de Eames Plastic familie, waar je de DAR, DAW en andere bekende stoelen van kent. Hier weer de meer onverzadigde kleuren die de boventoon voeren. 

Vitra is ook al een tijdje aan het samenwerken met G-star RAW. Deze samenwerking is nu met een een prachtige collectie bekroond: de Prouve RAW Office Edition. Een collectie met zakelijke meubelen (en verlichting) in prachtige kleuren en materialen en vormgeving. En deze nieuwe collectie is voor het eerst getoond in Milaan en zal verkrijgbaar blijven tot eind 2016 en zal een ‘special edition’-label krijgen. Het is belangrijk om dus snel een keuze te maken!!

 

 

Moooi
Niet alleen Vitra heeft een nieuwe collectie gepresenteerd, ook Moooi kwam met een primeur. Zij hebben een nieuwe collectie vloerkleden gepresenteerd: Moooi Carpets. Leuk in de stijl van Moooi, er zitten leuke karpetten bij!

 

 

HomeHaves

 

Hoop dat je weer wat inspiratie hebt opgedaan!
 
XOXO
Designaresse


Bron: EH&I, Droog, Vitra, Moooi

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.