BUITEN

Het perfecte verlengstuk van je huis

De sneeuw begint te smelten en de warmere temperaturen zijn in aantocht. Dat betekent dat ook de lente eraan komt en we weer vaker lekker buiten kunnen zitten. We zien natuurlijk al de trend dat de woonkamer naar buiten doorgetrokken wordt in de tuin. Dit zorgt niet alleen voor een optisch ruimer effect, maar zorgt er ook voor dat het wooncomfort vergroot wordt. Dat willen we toch allemaal?

Alleen verruim je jouw huis niet alleen door de tegels van binnen naar buiten door te trekken. Maar, juist door het gebruik van een of meerdere overkappingen ( kan namelijk ook losstaand van je woning ) of een veranda maak je een echt verlengstuk aan je woning. Dit verlengstuk zorgt voor een extra ‘overgangsruimte’ tussen binnen en buiten. Die overgangsruimte zorgt voor het extra beetje comfort dat we allemaal zoeken. Vooral in de overgang tussen binnen en buiten. Vaak willen we allemaal net wat langer van de tuin genieten dan het Nederlandse weer soms toelaat.

Het is toch heerlijk als je buiten zit in de herfst, nog nagenietend van de warme, zwoele zomerdagen, en er een buitje aan komt en je niet direct naar binnen hoeft te verkassen. Juist, omdat je droog zit onder je veranda. Ook in de lente kan je eerder van het zonnige weer genieten, ook als het iets minder warm is. Een overkapping biedt vaak toch net iets meer beschutting, waardoor er warmte blijft hangen. Wanneer je ook aan de zijkanten glas neemt, creëer je een tuinkamer in plaats van een veranda. Dit zorgt voor nog net iets meer comfort, doordat de wind ook niet meer zomaar in de overdekte ruimte komt. De ruimte is niet direct geïsoleerd, maar biedt wel een comfortabele plek waar je lekker beschut kan zitten. Klinkt als ideaal, toch?

Uiteindelijk zijn er heel veel mogelijkheden voor het toevoegen van een extra ruimte aan je huis. Maar, wat is nu de beste oplossing? 
Het is belangrijk dat je goed weet hoe je de ‘extra’ ruimte graag wilt gebruiken. Is het een overkapping / veranda of wordt het een tuinkamer? De tuinkamer heeft dus zijwanden en voorwanden die dicht gemaakt kunnen worden, bijvoorbeeld tegen de wind. Dit maakt uiteraard de ruimte wat weersbestendiger en zorgt ervoor dat je NOG langer buiten kan zitten. Is dit niet per se nodig en ben je allang blij dat je langer van je drankje kan genieten in de lente en herfst? Dan is een overkapping al meer dan voldoende. 

Wil jij de overgang van binnen naar buiten vloeiender laten verlopen? Ga dan absoluut voor een mooie veranda!

Hieronder kan je zien wat er allemaal mogelijk is. Je kan het helemaal naar eigen smaak inrichten. Daarnaast zijn er extra mogelijkheden, zoals heaters en LED-spots. Dit om het allemaal nog comfortabeler te maken.  

HomeHaves

Laat je vooral inspireren!

Verasol - greenline - tuinkamer - veranda - overkapping - designaresse - tuin - buiten
Verasol - greenline - tuinkamer - veranda - overkapping - designaresse - tuin - buiten
Verasol  - tuinkamer - veranda - overkapping - designaresse - tuin - buiten
Verasol - tuinkamer - veranda - overkapping - designaresse - tuin - buiten
Verasol  - tuinkamer - veranda - overkapping - designaresse - tuin - buiten
Verasol  - tuinkamer - veranda - overkapping - designaresse - tuin - buiten

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.