Zaha Hadid - Designaresse
DESIGNNIEUWS

Zaha Hadid overleden aan een hartaanval

Het was 31 maart 2016 toen er het bericht naar buiten kwam dat Zaha Hadid was overleden op 65-jarige leeftijd. En eigenlijk, heel stiekem, hoopte ik dat het een zieke 1 april grap zou zijn. Het kan toch niet waar zijn dat zij overleden zou zijn? Dus wel, want helaas kwam er geen tegenbericht. Iets wat ik dus moeilijk kon en nog steeds niet kan geloven. Zaha Hadid was een van mijn voorbeelden op het gebied van architectuur. Haar speelse vormen en authenticiteit vind ik prachtig. Zeker ook omdat zij een van de bekendste vrouwelijke architecten is van de wereld, het is namelijk nog steeds een echte mannenwereld.

Het bericht van haar overlijden kwam via haar eigen bureau naar buiten: “It is with great sadness that Zaha Hadid Architects have confirmed that Dame Zaha Hadid, DBE died suddenly in Miami in the early hours of this morning.”
Uiteindelijk bleek dat ze die morgen is overleden aan een hartaanval toen ze geholpen werd voor haar bronchitis.

Hadid was geboren in 1950 in Bagdad, Irak. In 1977 studeerde ze af aan de Architectural Association in Londen, waarna ze in 1979 haar bureau Zaha Hadid Architects opzette in samenwerking met Patrik Schumacher.
Ze heeft dit jaar zelfs de Royal Gold Medal voor architectuur gekregen van de Royal Institute of British Architects. Dit is een zeer prestigieuze prijs op het gebied van architectuur.

Gelukkig hebben we na dit verlies, altijd nog de architectuur die zij heeft achtergelaten in onze samenleving. Daarom een aantal prachtige gebouwen op een rij van haar hand:

OS Stadon Japan - Zaha Hadid - Designaresse

Soho - Zaha Hadid - Designaresse

Prachtige gebouwen toch?

HomeHaves

XOXO

Designaresse

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.