DIY hangende moestuin - Pallet - Designaresse
DIY

DIY hangende moestuin

Iedereen is in de ban van de moestuintjes van de AH. Heel erg leuk concept en hopelijk straks ook heel lekker! Maar, wat moet je met de moestuintjes als ze groter worden en overgepot moeten worden? Een aantal plantjes kun je niet zomaar buiten zetten en de kruiden die je teelt heb je het liefst binnen in de keuken staan. Daarom hier een leuk idee om een aantal van je plantjes in te laten huizen. 

Wat heb je nodig?

* Pallet. Mag in elke soort en maat, hoe groot jij het wilt hebben moet je even kijken. Misschien wil je maar 2 of 3 rijen, dan zaag je het overige af. 
* Nietapparaat
* Worteldoek
* Zand/grond/aarde. Rijke aarde zodat je daar je plantjes in kan zetten.
* Planten. Het mogen ook andere planten zijn dat die van je moestuintje. 
* Ketting
* Haakjes (draaibaar, verkrijgbaar bij de bouwmarkt)

Wat moet je doen?

Leg de pallet op de zijkant en bevestig de haakjes, maak er daarna de ketting aan zodat de pallet opgehangen kan worden. 
Leg de pallet plat op de grond en bevestig het worteldoek zo dat het zand er niet aan alle kanten uit kan vallen. Maak dus een bak van worteldoek (aan de binnenkant van de pallet), waar maar 1 zijde niet met worteldoek bedekt is (de bovenkant, dus). Dit doek bevestig je met het nietapparaat. Nu kun je gemakkelijk de aarde in de pallet doen. En wanneer er genoeg aarde in de pallet zit, kan je de planten erin zetten. Wel de aarde goed aandrukken, zodat het stevig blijft. Als alles goed zit kan de pallet voorzichtig opgehangen worden. 

Leuk idee voor je uit de kluiten gewassen moestuin straks!

Ga jij deze maken voor jouw moestuin?

XOXO
Designaresse

HomeHaves

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.