Denim Drift - Flexa - Designaresse
DESIGNNIEUWS,  INTERIEUR,  TRENDS

Flexa: kleur van het jaar 2017

Ieder jaar wordt er door de bekende kleurspecialisten een kleur van het jaar uitgekozen door Flexa. Het kiezen van een trendkleur kenmerkt de meest passende trend voor dat jaar, en je zal het overal tegenkomen op beurzen, interieurbladen en in de winkel.
Eerst heeft Flexa de kleur van 2016 bekend gemaakt, Welke kleur dat is lees je hier. En dan is sinds gister de nieuwe kleur van 2017 bekend gemaakt: Denim Drift.

Flexa heeft deze kleur gekozen na een onderzoek via trends en social media, waaruit blijkt dat wij de ‘simpele dingen’ in het leven willen vieren. Heleen van Gent, kleurexpert bij Flexa geeft hierover uitleg: “Doordat de wereld om ons heen constant verandert, begin je de ‘normale’ dingen in het leven, zoals familie, vrienden en werk, met andere ogen te zien. Men grijpt terug naar de natuur en de ware beleving van het ‘nu’.”
Deze verandering in onze samenleving brengt Flexa tot het thema “Life in a new light”.

Vanuit dit thema vloeide de kleur van het jaar Denim Drift door. De vergrijsde blauwtint maakt de kleur zeer veelzijdig, het verandert iedere keer weer van kleur door de wijze van toepassen. Denim Drift is ook gemakkelijk te combineren met verschillende kleurenpaletten met lichte en donkere tinten. In combinatie met lichtere tinten is het een zeer frisse en luchtige kleur. Als je het combineert met donkere tinten geeft het weer meer een dramatische touch. Het is een kleur waar fijn mee gespeeld kan worden in elk interieur.

“Life in a new light” is de algehele trend, maar hieronder vallen nog de volgende trends:
“New Romanticism” – “Shared individualism” – “The working home” – “Considered luxury”

 

Zo, wat vindt je van de kleur, zou je deze in jouw interieur toepassen?
Let me know!

Creatieve groet,

HomeHaves

Designaresse

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.