Rood en paars - moodboard - trends 2016/2017 - Designaresse
DESIGNNIEUWS,  INTERIEUR,  TRENDS

Kleurentrends najaar/winter 2016/2017

Het is oktober en dus woonmaand en tijd om alle kleurentrends op een rijtje te zetten! Dit is de perfecte maand waar je heel veel inspiratie op kunt doen voor je interieur. Zoals bij woonwinkels, beurzen en interieurontwerpers. En dan gaat het vooral om de nieuwe trends voor het najaar en de winter.
Juist door beurzen en woonwinkels kom je achter de juiste trends en kom je erachter wat er allemaal speelt op het gebied van interieur. Ook als consument is het dus leuk om naar beurzen te gaan en te kijken wat voor trends je zelf kan ontdekken.

Voor nu zal ik het makkelijk maken en de kleurentrends voor het najaar/winter 2016/2017 op een rijtje zetten. Wat je voornamelijk ziet in de kleurencombinaties zijn de vollere, warmere en donkerdere kleuren. Er zijn veel blauwtinten en paars.

Ben je benieuwd geworden? Kijk dan snel verder!

We beginnen met de kleur Denim Drift, DE kleur van het jaar 2017 volgens Flexa.
Hoe kan je deze kleur nou mooi combineren in je winterproof huis?

Denim Drift - moodboard - trends 2016/2017 - Designaresse
Denim Drift in combinatie met gouden accessoires en overige grijs- en blauwtinten. Het blauw lijkt wat koeler, maar het goud zorgt voor die warme en luxe touch in je interieur.

Denim Drift - moodboard - trends 2016/2017 - Designaresse

Weer Denim Drift, maar dan gecombineerd met roze. Het maakt het geheel wat zachter, vrouwelijker en vriendelijker. Ook deze combinatie zorgt ervoor dat het blauw niet te koel wordt in je interieur.

Dit is zeker een van mijn favoriete kleurenschema’s in deze trendserie (niet alleen omdat mijn favo kleur roze is hoor!). Ik vind de combinatie van koel en warm altijd spannend.

Groen en koninklijk paars - moodboard - trends 2016/2017 - Designaresse

Deze combinatie is weer met de vollere tinten. Deze keer met paars en groen. Het is wel opvallend hoeveel paars de afgelopen dagen voorbij zijn gekomen. Zeker een kleur om in de gaten te houden, naast groen en natuurlijk Denim Drift (blauw). De winter van 2016/2017 heeft voornamelijk veel donkere tinten om het warme gevoel verder te versterken tijdens de donkere dagen. Maar, met wat verlichting op de juiste manier krijg je een heel mooi geheel wat heel knus aan zal voelen.

Rood en paars - moodboard - trends 2016/2017 - Designaresse

Een nieuwe set kleuren, die erg gewaagd kunnen zijn. Maar, op de juiste manier gecombineerd een erg warme en knusse uitstraling zullen geven aan je interieur.

De kleuren zijn wat voller en warmer van kleur en zitten in hetzelfde spectrum, waardoor het prima bij elkaar past. Juist 1 fellere kleur zorgt voor dat beetje extra aan je interieur.

Durf jij deze kleuren aan?

turkoois en paars - moodboard - trends 2016/2017 - Designaresse

Deze keer weer diepe, warme pigmenten. Veel warmte en toch wat donker voor de winterdagen, maakt het heel erg knus. Wanneer je wat kaarsjes en wat lichte elementen werkt, maak je het geheel weer wat lichter.

HomeHaves

De combinatie met de donkere paarse tint in combinatie met het diepe turkoois is heel warm en geeft een bijzonder geheel in je interieur. Deze kleuren vullen elkaar aan en maakt het bijzonder.

Hoe vindt jij van deze diepe, warme kleuren voor je interieur?
Zijn ze winterproof of heb je toch liever de pasteltinten?

XOXO

Designaresse

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.