INTERIEUR,  WOONKAMER

Genieten van de zon met je nieuwe houten jaloezieën

Stel je voor, je hebt net de woonkamer volledig opnieuw ingericht, maar hij blijkt toch donkerder uit te vallen dan je van tevoren had bedacht. Die oude gordijnen waarvan je dacht dat ze echt nog wel even konden en goed aan zouden aansluiten met de nieuwe meubels blijken de kamer heel donker te doen lijken. Paniek! Hier moet je iets aan doen, anders is de hele make-over voor niks geweest.

De woonkamer is bedoeld om lekker te genieten van de dag, of je in je eentje even lekker onderuit zakt in de bank of dat je samen met je vriend of vriendin die spannende nieuwe serie kijkt. Wat je ook het liefste doet, de woonkamer is een van de ruimtes waar je behoorlijk wat tijd rondbrengt. Dus is het essentieel om je daar lekker op je gemak te voelen. De inrichting van de woonkamer kan de sfeer maken of breken. Zo kan het zijn dat je door een paar goed geplaatste plantjes, kleedjes of dat ene schilderijtje dat je echt niet kon laten hangen bij de rommelmarkt de woonkamer helemaal op kan fleuren. Een belangrijk onderdeel om je helemaal thuis te laten voelen is dan ook de zon en in welke mate deze aanwezig is in de kamer. De zon in huis is heerlijk, maar kan soms ook in mindere mate fijn zijn. Denk maar eens aan de situatie dat je druk bezig bent op de computer en de zon schijnt precies op het scherm. Volledig de zon verstoppen achter de gordijnen is dan ook wel weer overdreven, je wil toch wel een beetje genieten van het natuurlijke licht.

Houten jaloezieën - Designaresse

Een goede oplossing om optimaal te genieten van de zon in huis zijn jaloezieën. Met gordijnen heb je niet veel mogelijkheden om de zon hoeveelheid zon te regelen, met jaloezieën daarentegen kan je doormiddel van het verstellen van de lamellen precies regelen hoeveel zon je binnen wil laten. Jaloezieën heb je in allerlei verschillende soorten. Zo heb je jaloezieën van aluminium of kunststof, maar de stijlvolste optie is wel hout. Deze zijn vaak te bestellen in een hoop verschillende soorten hout om een botanische look te creëren in huis.

Je kan ervoor kiezen een natuurlijke look te hanteren bij het kiezen van de jaloezieën door te gaan voor jaloezieën van eiken- wengé- of walnoothout. Maar waarom niet gebroken wit, zwart of zelfs goud. Als het maar past bij het interieur dat jij voor ogen hebt.

Een hele klus is wel het opmeten en op maat maken van de houten jaloezieën. En je wil ook niet riskeren dat je de verkeerde jaloezieën koopt om er thuis achter te komen dat het raam toch een halve centimeter smaller is. Vandaar dat sommige bedrijven tegenwoordig ook de optie geven om thuis langs te komen en deze op te meten. Zo heb je altijd perfect passende jaloezieën als ze op maat gemaakt uit de winkel komen.

XOXO

HomeHaves

Designaresse

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.