DESIGNNIEUWS

Opening Artifort Showroom

Op 15 mei opende designmeubelmerk Artifort de deuren van haar vernieuwde showroom. Art-director Khodi Feiz ontwierp de nieuwe inrichting van de showroom die naast alle Artifort klassiekers ook de nieuwste modellen bevat, welke net gepresenteerd zijn in Milaan. In de showroom kunnen Artifort dealers, architecten en consumenten de gehele Artifort collectie bekijken en ervaren.

Artifort showroom
In de showroom zijn meubels uit de ruim 125 jarige historie van het merk te zien. In 1890 legde Jules Wagemans de fundamenten van Artifort in Maastricht. Een klassieke houten stoel uit de begintijd staat nog altijd in de showroom. In 1953 sloeg Artifort met de Pinguïn van Theo Ruth de weg in van innoverend design. Deze klassieker is nu terug in een exclusieve oplage van 125 stuks vanwege Artifort’s recente jubileum. In de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 zetten designers Kho Liang le, Pierre Paulin en Geoffrey D. Harcourt Artifort wereldwijd op de kaart. Hun tijdloze klassiekers zoals de C683 bank, de Orange Slice en Harcourt’s project- en kantoormeubelen maken nog altijd onderdeel uit van de Artifort collectie.

Le Chat - Artifort - Designaresse

Noviteiten uit Milaan
Naast klassiekers, presenteert Artifort ieder jaar haar noviteiten op Salone del Mobile in Milaan. Onder supervisie van art-director Khodi Feiz bouwt de volgende generatie internationale topdesigners zoals Luca Nichetto, Studioilse en Claesson Koivisto Rune de collectie verder uit, die wordt gekenmerkt door kleurrijk, origineel en herkenbaar design. In 2017 brengt Artifort de noviteiten Zuma, Pala, Palladio Shelves en een update van de Extens. Daarnaast zijn er nieuwe uitbreidingen en opties van eerder uitgebrachte meubels toegevoegd aan de collectie.

Eigen productie
Achter de showroom bevindt zich de productielocatie in Schijndel. Alle Artifort meubelen worden in huis geproduceerd door de meer dan 180 vakmensen in Schijndel (Nederland), Lanaken (België) en Bursa (Turkije). Door bij de productie innovatieve technieken toe te passen, produceert Artifort duurzame kwaliteitsmeubels. Hierbij neemt Artifort haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus en werkt milieubewust.

Opening showroom Artifort - Designaresse

Lande Group
Lande Group is een Noord-Brabants familiebedrijf in de meubelindustrie. Lande Group ontwerpt, produceert en verkoopt meubelen voor vier merken: Artifort, Lande, Pörtner en Zwaardvis. In 1998 werd het designmerk Artifort ingelijfd. Inmiddels is de derde generatie Van der Lande werkzaam in het bedrijf.

 De Artifort showroom bevindt zich aan de Van Leeuwenhoek 22, te Schijndel. Openingstijden zijn op donderdag en vrijdag van 10:00-16:00 uur en op zaterdag van 10:00-15:00 uur.

HomeHaves

Showroominformatie
Van Leeuwenhoekweg 22 | 5482 TK  Schijndel | Nederland

Openingstijden: donderdag en vrijdag: 10.00 – 16.00 uur | zaterdag: 10.00 – 15.00 uur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.