portrait - gallery - national - musea - museum - Londen - London - Engeland - design - designaresse
BUITEN

Leukste musea in Europa: Engeland

Vorige week een lijst met de leukste musea van Frankrijk, deze keer een overzicht van de leukste musea van Engeland. Laat je inspireren en voeg er wat aan je lijstje toe als je in Engeland op vakantie gaat.

The National Gallery 

Dit museum is de vinden in Londen en heeft een prachtige app ontwikkeld met daarin een overzicht van de kunstwerken die te vinden zijn in het museum. Laatst heb ik over deze app nog een bericht gepost op Facebook, je kon namelijk de app 24 uur gratis downloaden. 
Het leuke aan the national gallery is dat deze gratis te bezoeken is en een groot assortiment middeleeuwse werken tot 1900 heeft verzameld onder 1 dak.

National - gallery - London - Londen - museum - musea - designaresse

Tate Modern

Deze voormalige electriciteitscentrale herbergt een grote hoeveelheid topstukken uit de moderne en hedendaagse kunst. Je vind er werken van de stromingen als het futurisme, surrealisme en minimal art. Als je van moderne kunst houdt, is dit absoluut een aanrader, omdat je er grote namen als Picasso en Warhol kan vinden. Wat ook mooi is: het prachtige uitzicht over de Theems (Londen).

British Museum

Dit museum in Londen heeft een van de mooiste en grootste collecties kunstvoorwerpen ter wereld. Deze collectie bevat bijzondere oudheden en kunstvoorwerpen uit oude en hedendaagse beschavingen. Best interessant om eens te zien hoe voorwerpen vroeger eruit zagen en gebruikt werden. Wij in onze digitale revolutie kunnen ons bijna een leven zonder digitaal gebruik niet meer voorstellen, een eye-opener dit museum.

Victoria and Albert Museum 

Dit museum in Londen bevat niet alleen toegepaste kunst, maar ook kleding van vroeger en nu. Leuk als je ook in mode geïnteresseerd bent. Er zijn regelmatig tentoonstellingen en ook hier is de entree gratis. Handig!

victoria - albert - musea - museum - Londen - London - Engeland - design - designaresse

HomeHaves

National Portrait Gallery

Wanneer je de National Gallery bezoekt, kun je gelijk een deur verder het National Portrait Gallery bezoeken. Daar is een overzicht met portretten van de belangrijkste personen van de Britse geschiedenis. Wat handig is; de collectie is in chronologische volgorde opgesteld, zo raak je niet snel meer in de war van al die jaargetallen die kris kras te vinden zijn.

Science Museum

Dit museum is een wetenschappelijk museum in Londen, waarbij je dingen van zien, voelen en ervaren wat in de laatste 300 jaar de grootste uitvindingen zijn geweest. Een hartstikke leuk interactief museum, waar je lang rond kan lopen; Ze hebben wel 2000 exposities en meer dan 40 zalen. Go go gadget!

Ik hoop dat je een leuke tijd zal hebben in Engeland, als je daar op vakantie gaat!

XOXO Designaresse

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.