Boerderij - mijn droomhuis - Designaresse
BUITEN,  INTERIEUR

Mijn droomhuis

Iedere dag ben ik bezig met interieur, wonen en styling. Ik geef graag interieuradvies in allerlei woonstijlen. Wanneer ik hiermee bezig ben kijk ik ook vaak naar de uitstraling van het huis. Je wilt wel dat binnen en buiten overeen komt, of juist niet. Maar, altijd komt de vraag naar boven: is dit jullie droomhuis? Welke veelvuldig wordt beantwoord met: JA.
En dat is prachtig, iedereen heeft een eigen beeld van zijn of haar droomhuis.

Maar wat is nu eigenlijk mijn droomhuis?

Nu moet je weten, juist doordat ik dagelijks met inrichten bezig ben, zie ik zoveel moois voorbij komen, dat het vaak moeilijk is voor mij om te kiezen. Ik vind verschillende stijlen huizen bijvoorbeeld mooi; van kubistisch en modern naar een eeuwenoude boerderij en allerlei andere stijlen er tussenin.
Mijn eerste voorkeur is een oude boerderij. Het mooie van een oude boerderij is de karakteristieke uitstraling aan de buitenkant en vaak de prachtige balken plafonds aan de binnenkant. Ook wanneer er geen balken plafonds aanwezig zijn, is er toch erg veel sfeer in zo’n woning.
Minpuntje is wel dat een boerderij vaak erg hokkerig ingedeeld is en het niet altijd mogelijk is om daarin veel aanpassingen te doen. Dat houdt dan vaak in dat het niet altijd licht en ruimtelijk is in een dergelijke woning.

Boerderijwoning: Droomhuis

Mijn tweede voorkeur is een moderne, strakke woning en stiekem toch wel mijn favoriet. Ik hou van het kaarsrechte lijnenspel in raampartijen, deuren en buitenmuren (wat mede mogelijk wordt gemaakt met betonplaten en betonblokken). Hoewel het qua sfeer totaal het tegenovergestelde is dan de boerderijwoning, krijg je daar toch wel meer ruimte en licht voor terug in je huis. En ruimte en licht is wat ik enorm belangrijk vind voor mijn droomhuis. Sfeer is te maken door kleur en verschillende afwerkingen en materialen. Van de buitenkant kan het huis dan misschien wel afstandelijk en kil ogen (al ligt het maar net aan het kleur- en materiaalgebruik) door de strakke lijnen. Maar het kan enorm spannend en warm zijn aan de binnenzijde.

Raambekleding zorgt voor de juiste verbinding tussen binnen en buiten en is vaak een key point. En daarbij mag ook de tuin niet vergeten worden, door het gebruik van natuurlijke betonblokken kan je het geheel nog wat extra sfeer geven, wat een mooi contrast biedt met de strakke lijnen van het huis.
Het minpunt van een moderne woning is dan vaak dat er veel meer moeite gedaan moet worden om het huis wat meer sfeer te geven.

Moderne woning: Droomhuis

Maar, ondanks dat ik een lichte voorkeur heb voor de moderne woning, twijfel ik soms nog tussen deze twee droomhuizen. Er zit een wezenlijk verschil tussen deze twee stijlen. De boerderijwoning moet je maar net tegenkomen en verliefd op worden. Het ultramoderne en strakke huis kan je bouwen naar je eigen wensen en eisen. Moeilijk hoor, al die keuzes en beslissingen. Gelukkig heb ik nog even de tijd om de knoop door te hakken en blijf ik nog even zitten in mijn hoekwoning.

Twijfel jij ook of weet je precies hoe jouw droomhuis eruit moet zien?

HomeHaves

XOXO

Designaresse

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.