REVIEWS

Review Base

Deze week heb ik een nieuw review over een tafel. Een tafel is ook onderdeel van het interieur en mag zeker niet ontbreken in de reviews. Daarom mijn eerste review over de tafel Base van Arco. De Base is ontworpen door Jorre van Ast en is in de collectie van Arco opgenomen sinds 2013.

Hier volgt wat basisinformatie over de tafel:
Materiaal: Massief eiken: Local wood van Arco. Hout dat uit de omgeving van de fabriek komt (Winterswijk), waardoor het hout uniek is en de transportkosten laag blijven. Naar mijn mening al een grote vooruitgang en goede gedachte. De voet van de tafel is beton met massief eiken pootdelen.
Maten:
240x100x75 (L x B x H)
280x100x75
280x120x75
320x105x75
320x120x75
360x105x75
360x120x75
Uitvoeringen: Naast de eettafel (die ik nu behandel) zijn er ook een salontafel en ronde eettafel verkrijgbaar.
Prijs: vanaf €2953,- (kleinste maat tafel)

Na de basisinformatie wil ik graag overgaan op de informatie die niet in de boekjes en op het internet is te vinden. Hoe zit de stoel? Wat zijn de toepassingen, de pluspunten, de minpunten en de kwaliteit. Na deze onderdelen bekeken te hebben geef ik een oordeel in ‘sterren’, en 5 is het maximaal haalbare. Dan is de stoel/tafel/meubel prima in orde en koop je echt waar voor je geld.

Hoe is de tafel: De tafel ziet er goed uit qua vormgeving en materiaal. Het is mooi robuust en heeft een stoere uitstraling. De Base heeft een goede hoogte om comfortabel aan te kunnen schuiven. De stoel die aan de tafel stond was de Ease chair van Arco. De twee meubelstukken sluiten perfect op elkaar aan qua comfortabel zitten en uitstraling.
Het enige minpunt is de uitsparing in het midden van de tafel, wanneer je aan het werk bent of smalle objecten op tafel hebt liggen, moet je oppassen dat deze er niet tussen vallen. Pennen zijn waarschijnlijk het vaakst de pineut. Let daar dus goed op.
Verder is er een hele mooie extra mogelijkheid die de Base biedt: je kan de poten verschuiven naar de breedte die gewenst is. Verschuifbaar onderstel dus. Absoluut een pluspunt! Geen gezeur meer over de poot die in de weg staat.

Conclusie: een fijne tafel waaraan gegeten, gewerkt en gekletst kan worden en die op een goede hoogte zit. En een tafel waar stoelen met leuning onder geschoven kunnen worden, is het zeer prettig tafelen. Helaas, is het uitkijken geblazen voor smalle objecten die door de uitsparing in het midden kunnen vallen. Verder heeft de tafel een mooie robuuste uitstraling en is het gemaakt van lokaal eikenhout, wat voor mij echt een groot pluspunt is. Waarom zou het hout in Nederland niet goed genoeg zijn om kwalitatief goede meubelen te maken? Een goede stap van Arco.

HomeHaves

Ik hoop dat je weer wat wijzer bent geworden.
Deze review werd mogelijk gemaakt door Voorhuis Design Doetinchem.
Meer weten? http://www.arco.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.