REVIEWS

Review Catifa 60 Lounge

Het is weer woensdag, dus tijd voor een review. Deze week gaat het over de Catifa 60 Lounge van Arper. De Catifa 60 is er in veel verschillende modellen en uitvoeringen, daarom zal ik even specificeren welk model ik heb getest. Het gaat over de Catifa 60 Lounge met terugdraai-mechanisme, kantel-mechanisme en armleuningen.
De fauteuil is ontworpen door Lievore Altherr Molina in 2008 voor Arper.
Nu wat basisinformatie over de fauteuil:
Materiaal fauteuil: De fauteuil is verkrijgbaar in stof en in leer. Je kunt kiezen uit verschillende series van Kvadrat en No Stain. Het leer voor de Catifa 60 is van Elmo.
Materiaal onderstel: gepolijst aluminium of staal.
Zitting: is voorzien van polyurethaan.
Maten: 80,5 x 68 x 110 cm (DxBxH), zithoogte 37 cm en armleuninghoogte 58 cm.
Uitvoeringen: De Catifa 60 Lounge heeft al 4 mogelijkheden, dan heb je nog een stoel met hoge of lage leuning, bureaustoel, loungestoel met slede, de lounge met lage leuning en een voetenbankje. Keuze genoeg dus in de Catifa 60 serie.
Prijs vanaf: Dit model zoals hierboven omschreven: €2.370 in stof.

Na de basisinformatie wil ik graag overgaan op de informatie die niet in de boekjes en op
het internet is te vinden. Hoe zit de stoel? Wat zijn de toepassingen, de pluspunten, de minpunten en de kwaliteit. Na deze onderdelen bekeken te hebben geef ik een oordeel in ‘sterren’, en 5 is het maximaal haalbare. Dan is de stoel/tafel/meubel prima in orde en koop je echt waar voor je geld.

Hoe zit de stoel: Wat meteen opvalt als je gaat zitten, hij is heel laag qua zithoogte, en dat is best vervelend als je wilt zitten of opstaan. Nu ben ik zelf nog jong en heb geen last van mijn knieën, maar voor iemand die wel wat problemen daarmee heeft zal snel voor een andere fauteuil kiezen. De zit is gewoonweg te laag.
Wat ook wat minder is is het terugdraai-mechanisme. Er zijn modellen waarbij je dat vast kan zetten, alleen gaat dat niet heel gemakkelijk. Het is fijner om te draaien met de fauteuil zonder dat deze automatisch terug wil.
De zitting van de Catifa 60 is redelijk breed en samen met de armleuningen prima in verhouding. Helaas is de zitting in de rug wat minder comfortabel qua vorm.
De Catifa 60 Lounge is echt een loungestoel waarbij je in alle rust een boekje kan lezen of tv kan kijken. De hoge zitting is daarvoor perfect, evenals het kantel-mechanisme, waarbij je dan wel echt een voetenbankje bij nodig hebt, maar dat terzijde.

Mijn conclusie: De fauteuil is met zijn uitstraling in de smaak gevallen, alleen de zitvorm en het draaimechanisme vallen wat tegen. En kijk uit met als je in de stoel wilt gaan zitten!
Daarom:

HomeHaves
Deze review werd mede mogelijk gemaakt door Voorhuis Design in Doetinchem.
Meer weten? Arper

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.