REVIEWS

Review Felix

Deze week een review over de Felix van Montis. Een fauteuil die ontworpen is door Gijs Papavoine voor Montis is 2013.

Hier volgt wat basisinformatie over de fauteuil:
Materiaal: de fauteuil is te verkrijgen in leer en in stof. Als je voor de stoffen versie gaat kun je kiezen uit een eigen stoffencollectie van Montis, de collectie van Kvadat of van de Ploeg. Wil je een leren Felix dan kun je kiezen uit de eigen leercollectie van Montis.
Materiaal onderstel: Het onderstel is te verkrijgen in matgelakt noten of in witgeolied of carbon gelakt eiken.
Zitting: het frame is van gelast metaal, de vering bestaat uit No-sag veren en de basis is van polyurethaan HR-vormschuim, de rug heeft een zachtere HR-schuim.
Maten: 87 x 79 x 108 cm (diepte x breedte x hoogte), de zithoogte is 44 cm en de zitdiepte 49 cm.
Uitvoeringen: er is maar 1 uitvoering van deze fauteuil, je kan er wel een Ottoman bij kopen.
Prijs vanaf: in stof €1805 en in leer €2075.


Na de basisinformatie wil ik graag overgaan op de informatie die niet in de boekjes en op 
het internet is te vinden. Hoe zit de stoel? Wat zijn de toepassingen, de pluspunten, de minpunten en de kwaliteit. Na deze onderdelen bekeken te hebben geef ik een oordeel in ‘sterren’, en 5 is het maximaal haalbare. Dan is de stoel/tafel/meubel prima in orde en koop je echt waar voor je geld. 

Hoe zit de fauteuil:
De Felix is een fauteuil waar je lekker in weg kan dromen, een boekje kan lezen of tv in kan kijken. Wat een heerlijk zittende fauteuil! Felix is achterover te verstellen, waardoor een voetenbankje/Ottoman handig is, maar dat vergroot zeker het zitcomfort. Ook als de stoel recht zit is de Felix een super comfortabele fauteuil waar je niet meer uit wilt. Door het oorgedeelte wordt je net wat meer afgesloten van de buitenwereld, hierdoor creëer je echt een eigen plekje waar je de rust op kan zoeken. De oren zijn stevig genoeg om lekker tegenaan te leunen. Op veel manieren zit deze fauteuil lekker, zelfs als je de benen over de leuning heen legt en een boekje erbij pakt.

Eigenlijk kent deze fauteuil geen minpunten, naar mijn mening. Hij zit heerlijk en heeft veel mogelijkheden, maar om hem nu perfect te noemen? Ik zal je zeggen, de Felix is BIJNA perfect, ik vind het ontwerp niet helemaal perfect en had toch iets minder lomp kunnen zijn. Je moet echt ruimte voor de fauteuil hebben en hem ook de ruimte in je interieur kunnen geven. Maar meer minpunten kan ik echt niet vinden. Ik zeg, top gedaan Montis! Een echt klasseontwerp en voor een redelijke prijs ook nog!

HomeHavesDeze review werd mede mogelijk gemaakt door Voorhuis Design in Doetinchem.
Meer weten? Montis.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.