REVIEWS

Review Miloe

Deze week een review over de Miloe van Cassina. Ditmaal een bank waarover ik een  review ga schrijven, dit om het aanbod van reviews te vergroten. Banken horen natuurlijk bij de reviews van designmeubelen.
Deze Miloe van Cassina is uitgebracht in 2012 en ontworpen door Pierro Lissoni. Omdat de bank zoveel mogelijkheden heeft, wil ik je laten weten dat ik maar 1 bank heb getest die bestaat uit 3 elementen: een poef, een zitelement met alleen een rug en een zitelement met armleuning. Bij de bank zat 1 extra kussen.

Hierna volgt wat basisinformatie over de bank:
Bekleding: Cassina beschikt over een eigen stoffencollectie, maar ook Kvadrat of De Ploeg is geschikt voor het bekleden van deze bank.
Materiaal: CFK-vrije polyurethaanschuim, opgevuld met polyester watten of donzen vulling met polyurethaan.
Maten: De maten van de elementen waarop ik getest heb:
Poef: 110 x 94 x 41 cm (L x B x H)
Rugelement: 110 x 94 x 63 cm (L x B x H), zithoogte 41 cm, zitdiepte 79 cm.
Element met armleuning: 110 x 94 x 63 cm (L x B x H), zithoogte 41 cm, zitdiepte 79 cm, leuningbreedte 28 cm, hoogte tot bovenkant armleuning 59 cm.
Uitvoeringen: Van de Miloe zijn soorten uitvoeringen, in 115 cm diepte en in 94 cm diepte. Vanuit deze keuze kun je weer verschillende elementen kiezen om je bank zelf samen te stellen. En ik moet zeggen, er is veel keuze in elementen, veel is mogelijk en daardoor is de Miloe een veelzijdige bank waar je alle kanten mee op kan en waardoor je een bank naar eigen (of met behulp van een adviseur) ontwerp kan samenstellen.
Ook is er van de Miloe een keuze uit bijzettafels te verkrijgen, deze sluiten aan bij het ontwerp van de bank en maken het meer een geheel.
Prijs vanaf: Dit doe ik weer in verschillende onderdelen. Let op! De bank koop je ‘kaal’, dit betekent dat de prijs van de rugkussens apart berekend wordt.
Bank (bestaande uit 1 rugelement en 1 element met armleuning) in stof vanaf: €3.475
Poef in stof vanaf: €1.205
Bank (bestaande uit 1 rugelement en 1 element met armleuning) in leer vanaf: €5.940
Poef in leer vanaf: €2.210


Na de basisinformatie wil ik graag overgaan op de informatie die niet in de boekjes en op  
het internet is te vinden. Hoe zit de stoel? Wat zijn de toepassingen, de pluspunten, de minpunten en de kwaliteit. Na deze onderdelen bekeken te hebben geef ik een oordeel in ‘sterren’, en 5 is het maximaal haalbare. Dan is de stoel/tafel/meubel prima in orde en koop je echt waar voor je geld.

Hoe zit de bank: Toen ik voor het eerst in de bank plofte voelde ik gelijk: wauw, wat zit deze bank lekker! De Miloe vormt zich geleidelijk rond je lichaam en dat zorgt voor een uiterst comfortabel gevoel. De zitting is niet heel zacht, zodat je er echt in wegzakt, maar ook niet hard, zodat het voelt als een plank. Misschien wel bijna de perfecte middenweg van comfortabel en relaxed zitten, zonder weg te zakken in een groot donzen kussen. De stevigheid van het schuim is prima in balans, dit in de zitkussens, maar ook in de rugkussens. De rugkussens zijn namelijk net zoals de zitkussens; je zakt er een beetje in weg, zodat het schuim zich naar je lichaam kan vormen.
De diepte van de bank ik ook goed, ik (1.71) kan er rechtop in zitten en dan alsnog met mijn voeten de grond raken. Dit is bij veel Italiaanse fabrikanten niet altijd het geval, daar zijn de banken vaak een stuk dieper van. De zithoogte is goed genoeg om makkelijk uit de bank te kunnen komen.
Een nadeel? Tsja, eigenlijk te verwaarlozen met de voordelen en de goede punten van deze bank. Ikzelf zou de bank nog iets zachter willen hebben, maar snap dat veel mensen juist voor een stevigere zit zouden kiezen.
En dan heb je de prijs nog, deze is niet perfect natuurlijk, maar wel redelijk in verhouding met wat je ervoor terugkrijgt.

HomeHaves

Mijn conclusie: Volgens mij kan ik wel heel lang over de bank Miloe praten en dingen duidelijk maken. Uiteindelijk mag je zelf gaan proberen deze super bank te testen. De Miloe is zeer comfortabel, heeft een mooi uiterlijk, veel mogelijkheden en een goede zit.
Zou deze bank perfect zijn?

Ja, deze bank Miloe is toch zeker bijna perfect, op de prijs na.
Deze review werd mede mogelijk gemaakt door Voorhuis Design in Doetinchem.
Meer weten? Cassina

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.