Bloq - review - Designaresse
REVIEWS

Review Bloq

Mijn volgende review gaat over de bank Bloq van Design on Stock, ontworpen door Roderick Vos in 2005. Het is een bank met veel mogelijkheden in elementen, zodat de bank op je eigen wensen afgestemd kan worden. Het mooie eraan is dat de bank 12,5 jaar bestaat in de maand maart en dat er nu een actie is. Dit betekent dat je 15% korting krijgt op alle uitvoeringen, geldig tot 1 juni 2017.
Ontwerper Roderick Vos heeft zelf ook nog een uitspraak gedaan over zijn ontwerp: “Bloq is een minimalistisch model met ‘maximale’ details. Het was een uitdaging om met een simpel concept van een basisvorm toch weer een unieke bank te kunnen realiseren met een verrassende schoonheid. Bloq is voor mij echt ‘one of a kind’. Strak aan de buitenzijde, bol en zeer comfortabel aan de binnenzijde.”

Bloq - review - Designaresse

Basisinformatie over de bank
Stoffering: stof of leder, keuze uit eigen collectie
Materiaal:
Zitting: Koudschuim
Rugdeel en ombouw: Polyether
Onderstel: twee mogelijkheden in de afwerking van de poten.
Uitvoeringen: De Bloq kent veel verschillende uitvoeringen en daardoor zijn er veel mogelijkheden in het maken van een opstelling. Welke nog te completeren zijn met een love seat of fauteuil.
De vanaf prijs voor een 3-zits bank is €1.799.

Na de basisinformatie wil ik graag overgaan op de informatie die niet in de boekjes en op
het internet is te vinden. Hoe zit de stoel? Wat zijn de toepassingen, de pluspunten, de minpunten en de kwaliteit. Na deze onderdelen bekeken te hebben geef ik een oordeel in ‘sterren’, en 5 is het maximaal haalbare. Dan is de stoel/tafel/meubel prima in orde en koop je echt waar voor je geld.

Bloq - review - Designaresse

Hoe zit de bank:
De bank heeft een stevige zit met een goede ondersteuning in de rug en lendenen. Hierdoor ga je automatisch wat actiever zitten, het is dus absoluut geen plofbank waar je heerlijk onderuit in kan hangen/liggen. Wat geen probleem hoeft te zijn, zo ziet de bank er namelijk ook niet uit. De bank is stevig en deze uitstraling heeft de bank ook door zijn strakke vormen.
Zelf heb ik de hoekbank uitgeprobeerd, om zo ook te kijken hoe de zit is in de hoek. Ik zit zelf graag in een hoekje, zoals 75% van mijn mede hoekbank gebruikers. En ik moet toegeven, in de hoek van de Bloq zitten, is erg prettig. Je kan gemakkelijk je armen over de brede en hoge leuning laten hangen of leggen. Daarnaast is het voor mij totaal niet nodig om kussens toe te voegen om prettig te zitten. Het geeft een prima comfort met een stevige zit.

Ook de zitdiepte van de Bloq is erg prettig, al moet deze niet veel dieper zijn/worden. Juist omdat je zo comfortabel zit met een goede ondersteuning in de rug, is het heel belangrijk dat de zitdiepte goed genoeg is om de voeten op de grond te kunnen zetten. Maar, gelukkig kan er altijd een oplossing verzonnen worden door middel van een (lenden)kussen in de rug, daardoor zit je wat meer naar voren.

Wat voor mij wel een minpunt was: de armleuning. Voor mijn armen iets te hoog, waardoor mijn schouders wat opgetrokken worden als ik mijn arm er losjes op laat steunen. Dat voelt wat minder comfortabel aan. De breedte van de arm- en rugleuning zijn wel erg prettig, het geeft een ruim en ondersteund gevoel.

Uiteindelijk is mijn conclusie dat de bank erg comfortabel en prettig is in zitcomfort. Zeker als je houd van een actievere zit met een goede ondersteuning. Het is niet het type loungebank, daar is de uitstraling ook niet naar, maar een bank met een strakke uitstraling die verrassend goed zit.

viersterren - reviews - designaresse

XOXO

HomeHaves

Designaresse

Dit review werd mede mogelijk gemaakt door Van oort interieurs in uden.
Meer weten over de Bloq? Design on Stock

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.