DIY - dromenvanger maken - Designaresse
DIY

DIY dromenvanger maken, maar dan net anders

Weer een nieuwe DIY staat online met ditmaal een dromenvanger!
En niet zomaar een dromenvanger, maar 1 die je niet snel tegen zal komen in alle andere DIY’s om dromenvangers te maken. Laten we zeggen dat het een alternatief is voor het gebruikelijke uiterlijk, welke je standaard in de winkels kan kopen of waarvan al 100 video’s van zijn gemaakt.

Je wordt stap voor stap begeleid, zodat je het gemakkelijk thuis na kan maken.
Uiteraard kan je het membraan ook vervangen voor een ander leuk elementje of het gehaakte kleedje van oma. Geef er je eigen draai aan!

Wat heb je nodig?

* Membraan of ander element dat daar op lijkt
* Touw of draad
* Lint
* IJzeren ring
* Kraaltjes
* Lederen touw
* Veertjes
* Verbindingsstukje voor het leer en veertje
* Tang

Wat moet je doen?

Wikkel het lint om de ring, zodat het ijzer niet meer zichtbaar is. Je mag de ring 1 of meerdere keren omwikkelen met het lint, het ligt aan de uitstraling die je wilt geven aan je dromenvanger. Als je helemaal rond bent geweest, zorg dat er dan nog een stuk lint overblijft om je dromenvanger aan te hangen. Maak een begin met het touw, door een knoopje om de ring te leggen. Vanuit daar steek je iedere keer door het membraan en wikkel je het touw daarna om de ring, zo ga je rond, totdat je weer bij het begin bent. In de tussentijd is het nog een uitdaging om de kraaltjes door het touw te rijgen. Nu zit het membraan, als het goed is, in het midden van je ijzeren ring. Helemaal vastgehouden door het touw, welke is versierd met kraaltjes.

Neem nu het lederen touw en maak het veertje aan beide uiteindes met het verbindingsstukje. Het verbindingsstuk dat ik heb gebruikt kan je dichtdrukken met een tang, waardoor het veertje en het touw samen vast komen te zitten. Het leren touw met de veertjes knoop je nu op een willekeurige plek op je dromenvanger. Je kan naar wens de dromenvanger met nog meer touwen en veren versieren.

Hoop dat je zelf geïnspireerd bent en dat je aan de slag gaat.
Ik zie graag resultaten tegemoet!

HomeHaves

XOXO

Designaresse

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.