Close eetkamerstoel - Arco - Reviews - Designaresse
REVIEWS

Review: Close

Het is een tijdje geleden dat ik een review heb gemaakt over een meubel. Ik merk dat er toch wel veel vraag naar is en daarom ga ik er weer mee aan de slag. Dit jaar begin ik met de Close eetkamerstoel van Arco. Deze stoel is ontworpen door de IJslandse ontwerper Gudmundur Ludvik. De Close is beschikbaar in verschillende modellen, van fauteuil tot bureaustoel. Sinds kort is er ook een Close zonder arm aan de collectie toegevoegd, maar ik zal de Close eetkamerstoel met arm behandelen in deze review. Omdat de Close ook mogelijkheden heeft in het onderstel, heb ik gekozen voor het standaard houten onderstel.

Basisinformatie over de Close eetkamerstoel:

Stoffering: stof en leer
Maatvoering: HxBxD
80,5 x 59 x 58 cm
Zithoogte: 47 cm
Zitdiepte: 46 cm

Prijs model houten poot in stof:
Vanaf €491
Prijs model houten poot in leer:
Vanaf €621

Na de basisinformatie wil ik graag overgaan op de informatie die niet in de boekjes en op het internet te vinden is. Hoe zit de fauteuil? Wat zijn de toepassingen, de pluspunten, de minpunten en de kwaliteit? Na deze onderdelen bekeken te hebben geef ik een oordeel in ‘sterren’, daarbij is 5 sterren het maximaal haalbare. Dan is de fauteuil prima in orde en koop je echt waar voor je geld.

Close eetkamerstoel - Arco - Reviews - Designaresse

Hoe zit de stoel

De stoel zit eigenlijk best prima. Het is misschien even wennen, omdat deze stoel geen hoge rugleuning heeft, waardoor je niet in je bovenrug goed ondersteund wordt. Daarentegen wordt de onderrug wel goed ondersteund en geeft een comfortabel gevoel. Het lijkt alsof je onderrug omarmd word door de zachte zitting, er is geen harde rand of andere hardheid te ontdekken in de stoel. Ook na een langere tijd in de stoel gezeten te hebben voelt het nog niet hard aan. Dat is absoluut een pluspunt aan deze stoel.

De zithoogte is prettig, absoluut niet te laag, waardoor je gemakkelijk er weer uit opstaat. De Close eetkamerstoel is een vrij ondiepe stoel. Dat doet verder niet veel af aan het totale comfort, maar je merkt het wel, er is namelijk geen ondersteuning in de knie. Voordeel hiervan wel is dat mensen met kortere benen ook prettig kunnen zitten.

De armleuning loopt rond af naar beneden. Zelf vind ik het moeilijk om daarmee mijn armen de juiste houding te geven. Als ik mijn armen er op laat rusten geeft dat niet een comfortabel gevoel. Misschien ligt dat aan mij, maar ik ben meer fan van de rechte armleuning. De ronding begint voor mij te hoog om uiteindelijk mijn elleboog op te leggen.
Als de stoel onder de tafel staat en je hoeft de armleuning niet te gebruiken, is het verder een prima eetkamerstoel, waar weinig op aan te merken is qua comfort.

Close eetkamerstoel - Arco - Reviews - Designaresse

De Close kan op meerdere manieren uitgevoerd worden. Zo is het standaard een vierpoot in hout. Daarnaast is de Close met een 4 teens centrale voet, 4 teens met wielen en een 5 teens centrale voet met wielen uit te voeren. De houten poten zijn er in een beperkt kleurenpalet, daarentegen zijn de andere onderstellen in aluminium en epoxy kleuren te verkrijgen.

Nieuw is de Close eetkamerstoel “zonder” arm. De leuning is wat verkort en is alleen een rugleuning geworden. De ronding, die de eetkamerstoel zijn unieke uitstraling geeft, is er dan niet aan toegevoegd.
Verder kan er veel gevarieerd worden in kleuren met stof en/of leer, waardoor het eetkamerstoeltje iedere keer weer een verrassende uitstraling kan krijgen. Zelfs de zitting kan in een andere stof of leer gestoffeerd worden.

Uiteindelijk is het een eetkamerstoel met een vriendelijke en zachte uitstraling. Het comfort is enorm prettig, je blijft zacht zitten op de zitting en in de rug, waardoor het prima vertoeven is voor langere tijd. Als je van lang tafelen houdt, of graag aan de keukentafel werkt, dan is dit absoluut een prettige stoel. Het nadeel is wel de lage rug en dat hij vrij ondiep is.
Gelukkig is het heel persoonlijk of je de rug en zitting wel of niet prettig vindt. Want, over het algemeen is het een comfortabele stoel met een leuke uitstraling.

viersterren - reviews - designaresse

HomeHaves

DIT REVIEW WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR VAN OORT INTERIEURS IN UDEN.
MEER WETEN? ARCO

XOXO

Designaresse

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.