REVIEWS

Review Don

Deze week een review over de fauteuil Don van het Nederlandse merk Label. De Don is in 2000  ontworpen door Gerard van den Berg, tevens oprichter van Label. Deze fauteuil heb ik getest in het leer, samen met de pouffe.

Hier volgt wat basisinformatie over de fauteuil:

Materiaal: de fauteuil Don is verkrijgbaar in leer en stof. Je kan kiezen uit alle leersoorten die Label aanbiedt en het leerassortiment van Ohmann. Ook is de fauteuil verkrijgbaar in stoffen van Kvadrat, de Ploeg, Innofa en de eigen stoffencollectie.
Materiaal onderstel: de slede is van geborsteld chroom. Deze is voorzien van transparante kunststof glijders. Verder zijn de glijders bekleed met vilt.
Zitkussen: Het zitkussen is los van de stoel en gemaakt van vormschuim bedekt met dacron.
Zitting: de rest van de Don is ook gemaakt van vormschuim dat bedekt is met dacron. Het onderstel is voorzien van No-Sag veren.
Maten: 72 x 87 x 95 cm (BxDxH), zithoogte 44 cm, hoogte armleuning 58,5 cm. Uitvoeringen: de Don is er in 1 uitvoering en heeft een bijpassende pouffe.
Vanaf prijs:
Fauteuil Don in stof: €1.225
Fauteuil Don in leer: €1.475
Pouffe Don in stof: €560
Pouffe Don in leer: €650


Na de basisinformatie wil ik graag overgaan op de informatie die niet in de boekjes en op  het internet is te vinden. Hoe zit de stoel? Wat zijn de toepassingen, de pluspunten, de minpunten en de kwaliteit. Na deze onderdelen  bekeken te hebben geef ik een oordeel in ‘sterren’, en 5 is het maximaal haalbare. Dan is de stoel/tafel/meubel prima in orde en koop je echt waar voor je geld. 

Hoe zit de fauteuil:

Toen ik in de fauteuil wilde gaan zitten stoorde ik mij eigenlijk al aan het schuine gedeelte dat bij de lenden zit, het was alsof ik eerst een obstakel moest overwinnen. Maar, eenmaal in de stoel zittend, was het prima vertoeven. De pouffe is zeker een onmisbaar element om comfortabel te zitten in de Don. De pouffe verlengt namelijk de luie zit van de Don en dat is precies dat nodig is voor deze fauteuil. De fauteuil is er namelijk om lekker lui in te zitten en te hangen, een boekje te lezen of een borreltje te drinken (let op dat je niet knoeit op het leer!).
De uitstraling van de Don is naar mijn mening redelijk mannelijk en modern. Dit is echt een fauteuil voor de moderne man die dat ene rustmomentje van de dag nodig heeft. Don is stoer en mannelijk, maar dames, ook jullie kunnen gewoon de stoel uitproberen hoor!

Positieve kenmerken:

Het is een goede luie fauteuil als je eenmaal in de stoel gesetteld bent, het zitkussen is goed comfortabel en een pouffe vergroot nog eens het comfortabele gevoel.

Negatieve kenmerken:

Het hoofdgedeelte van de Don is niet prettig om tegenaan te leunen met je hoofd, het gedeelte is hard en ongemakkelijk. Ook zijn de armleuning te hoog voor de comfortabele zit (in ieder geval voor mijn 1.70 cm). Als je dan comfortabel achterover leunt in deze fauteuil, verwacht je ook de armleuningen op een hoogte die precies aansluit op de ellebogen (met de armen in een buigende houding om te leunen).
Het schuine deel van de fauteuil waar je lendenen tegenaan komen is niet even prettig (misschien ligt het er wel aan dat ik een vrouw ben, wie weet?), daardoor wordt het in en uit de stoel schuiven niet makkelijker, wat sowieso door de diepte al niet is.
Verder gaat de zit in de knieën wat omhoog, waardoor ik ook niet met mijn gehele voet op de grond kan komen, alleen mijn tenen en bal van de voet.

Mijn conclusie over de Don:

De Don is echt een mannenfauteuil die goed dienst zal doen als fauteuil om een lekker drankje in te doen of een boekje in te lezen. Heel comfortabel in de hoofdsteun en het lenden gedeelte is de zit niet, maar met een voetenbankje kan je zeker goed languit zitten.
Verder moet ik erbij vermelden dat de leersoorten van Label altijd heel goed zijn en het leer, waar de Don mee was bekleed toen ik hem testte, er prachtig uitziet. Daar moet ik Label echt een compliment om geven, ze bieden daarin een hoog segment leer aan voor een prima prijs.
Voor de Don van Label geef ik deze week de volgende waardering:

HomeHaves

Hoop dat je er weer van geleerd en genoten hebt.

XOXO Designaresse
Deze review werd mede mogelijk gemaakt door Voorhuis Design in Doetinchem.
Meer weten? Label

Lees ook het review van de bank Bloq en de eetkamerstoel Kiko.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.