REVIEWS

Review ease chair

Daar is hij dan, mijn eerste review over een designmeubel. Spannend, maar ook heel leuk.
We beginnen met de Ease Chair van Arco, een redelijk nieuwe stoel uit 2013, ontworpen door Burkhard Voghterr & Jonathan Prestwich.

Even wat standaard informatie:
Onderstel: slede, vier poten of vier poten met wieltjes.
Materiaal onderstel slede: glanzend chroom, rvs of in epoxy coating.
Materiaal pootonderstel: gepolijst aluminium (bij de draaibare uitvoering), op wielen (draaibare uitvoering) of eiken (draaibaar of vast).
Kuip: in leer of stof. Bijna alle stoffen van Kvadrat kunnen op de stoel. Je kunt bijv de stoel in twee stoffen bekleden of leer en stof.
Maten: 85 H, 61 BR in cm. 60 cm zitdiepte, 47 cm zithoogte en 66 cm armleuning hoogte.
En natuurlijk het belangrijkste: de prijs is van €536,-

Na de basisinformatie wil ik graag overgaan op de informatie die niet in de boekjes en op het internet is te vinden. Hoe zit de stoel? Wat zijn de toepassingen, de pluspunten, de minpunten en de kwaliteit. Na deze onderdelen bekeken te hebben geef ik een oordeel in ‘sterren’, en 5 is het maximaal haalbare. Dan is de stoel/tafel/meubel prima in orde en koop je echt waar voor je geld.

Ik zal maar gelijk beginnen met hoe de stoel zit: hij zit heel comfortabel. Het lijkt niet zo te zijn als je de stoel ziet, maar hij is prima bekleed met een goede kwaliteit schuim. Hij ondersteunt je goed en je kan op verschillende manieren lekker zitten, prima voor een langer etentje; Het is namelijk een goede eetkamerstoel. Het voordeel is namelijk dat er een armleuning is, waardoor het comfort verhoogd wordt. Een armleuning is vaak fijn als je  wat langer tafelt en vaak lange etentjes hebt en waardoor iedereen fijn kan natafelen. Een ander punt, waardoor de stoel comfortabel is, is het ronde zitvlak. Daardoor hoef je niet per se recht aan tafel te zitten, maar jezelf zo draaien totdat het goed zit. Nog een voordeel is de keuze om de stoel draaibaar te maken.
Zelf vind ik de stoel er goed uit zien en is qua prijs-kwaliteit verhouding prima in orde.

Een nadeel is dat Arco aangeeft dat de stoel in de gewenste zithoogte gemaakt kan
worden, dit is niet echt nodig voor iemand die een tafel met normale hoogte (tussen 73 en 75 cm hoog) heeft, maar wel handig als je de stoel als bureaustoel wil gebruiken met het onderstel met wielen. Alleen je kan de stoel maar maximaal 1,5 cm hoger laten maken. Het is namelijk goed om een passende bureaustoel te hebben, aangezien je daar lang op zal zitten. Een goede zithoogte i.c.m. bureau is daarom een must, wil je niet met allerlei kwaaltjes in aanraking komen.

HomeHaves
Mijn conclusie is daarom: een goede eetkamerstoel waar je langere tijd op kan blijven zitten, zonder problemen. Prijs-kwaliteit in orde en veel zitcomfort en mogelijkheden met het onderstel en materialen.

Deze review werd mogelijk gemaakt door Voorhuis Design Doetinchem.
Meer weten? http://www.arco.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.